Op voorraad!
Wijzigen
Offerte op maat

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze hybride warmtepomp? Kies dan één van de onderstaande categorieën of vragen om antwoord te krijgen.

Alles wat u wilt weten over energieverbruik en rendement

Energieverbruik
Visual energieverbruik

Alle informatie over de installatie, levensduur en onderhoud

Installatie & Onderhoud
Visual installatie en onderhoud

Wat zijn de nieuwste regels en wetgeving?

Wetgeving & subsidies
Visual wetgeving

Alles wat u wilt weten rondom het aanschaffen.

Aanschaf
Visual aanschaf airconditioning

Het antwoord op alle overige vragen rondom onze hybride warmtepomp.

Algemene vragen
Visual technische vragen

Energieverbruik

Alles wat u wilt weten over energieverbruik en rendement.

  • Door het gebruik van een warmtepomp daalt uw gasrekening. Onder de streep zal ook uw energierekening lager uitvallen. Hoeveel u kwijt bent aan energiekosten, is afhankelijk van de grootte van uw huis, de mate waarin uw woning geïsoleerd is, het type warmtepomp, en hoeveel warmte u nodig heeft. En uw energietarieven natuurlijk. Dit is voor iedere situatie verschillend.

  • SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel

    Het energieverbruik (rendement) van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde.

    SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus.

  • Met een hybride warmtepomp kunt u aanzienlijke energiebesparingen realiseren. De exacte besparingen hangen af van verschillende factoren, zoals de isolatie van de woning, het klimaat en de efficiëntie van de warmtepomp. Maar één ding is zeker: door te kiezen voor een hybride warmtepomp, verlaagt u uw energieverbruik en verkleint u uw ecologische voetafdruk. Dat betekent meer geld in de portemonnee en een groenere planeet voor toekomstige generaties. Gebruik onze online calculator om uw besparing te bereken.

Installatie & onderhoud

Alle informatie over de installatie, levensduur en onderhoud.

  • Een Hybride warmtepomp kan met (bijna) elk type cv-ketel worden gecombineerd. Omdat iedere situatie uniek is adviseren wij om altijd advies bij een installateur in te winnen.

  • Stap 1:     de installateur begint met een check
    Stap 2:     de binnenunit wordt gemonteerd en de cv-leidingen aangesloten
    Stap 3:     er wordt een buffervat geplaatst
    Stap 4:     de buitenunit wordt geplaatst
    Stap 5:     de koelleidingen en elektra van de binnen- naar de buitenunit worden gemonteerd
    Stap 6:     Indien nodig wordt de meterkast aangepast
    Stap 7:     aansluiten van de koelmiddelenleiding
    Stap 8:     plaatsen van thermostaat en in gebruik nemen van pomp

  • Over het algemeen geldt dat een huis voor een warmtepomp goed geïsoleerd moet zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie rondom minimaal dubbel glas nodig.

  • Binnen en buiten de woning heeft u voldoende ruimte nodig om de binnen- en de buitenunit te kunnen plaatsen. Binnen heeft u beperkt ruimte nodig, maar is het wel wenselijk om zo dicht mogelijk bij de cv te blijven.

  • Een hybride warmtepomp gaat doorgaans zo'n 15 tot 20 jaar mee. Natuurlijk is de exacte levensduur afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het onderhoud en het gebruik. Maar wees gerust, met regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik kunt u vele jaren genieten van de voordelen van de hybride warmtepomp. Het is een investering in de toekomst van uw woning én het milieu.

  • De benodigde ruimte voor de installatie van een hybride warmtepomp kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de installatie-eisen. Maar maakt u geen zorgen, hybride warmtepompen zijn over het algemeen compact en kunnen meestal worden geïnstalleerd in de buurt van het bestaande verwarmingssysteem. We zullen samen met u kijken naar de beschikbare ruimte en de beste opties voor uw persoonlijke situatie. Zo maken we de overstap naar duurzaam verwarmen zo makkelijk mogelijk.

Meer Installatie & onderhoud Laden

Wetgeving & subsidies

Wat zijn de nieuwste regels en wetgeving?

  • Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruik maken van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp. Kijk voor meer informatie op de site van het RVO of ISDE. Ook voor zakelijk gebruikers (verduurzamen productieproces of zakelijk vastgoed is de ISDE van toepassing. Hier gelden wel andere regels, dan voor de particulier. Kijk voor meer informatie op RVO voor zakelijke gebruikers.

  • Vanaf 2026 worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat bij vervanging van de cv-installatie mensen moeten overstappen op een duurzaam alternatief. In veel gevallen is dat de hybride warmtepomp. Als u wilt besparen op energiekosten, verduurzamen en comfortabel wilt wonen, dan is dit de slimste optie. In elke woning met iedere cv-ketel te combineren.

Aanschaf

Alles wat u wilt weten rondom het aanschaffen.

  • De prijs van een hybride warmtepomp hangt af van verschillende factoren en kunnen per situatie verschillen.

Algemene vragen

Het antwoord op alle overige vragen rondom onze hybride warmtepomp.

  • Met een hybride warmtepomp wordt een woning niet alleen met een cv-ketel verwarmd, maar ook met een warmtepomp.  De warmtepomp verwarmt elektrisch en zorgt er in de meeste gevallen voor dat uw huis warm blijft zonder gas te verbruiken. Alleen als het buiten te koud wordt (-10 °C) gaat de cv-ketel aan.

  • Met een warmtepomp kunt u op een milieuvriendelijke manier uw woning verwarmen. Met een hybride warmtepomp kunt u uw huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten koud is (-10 °C) heeft u een cv-ketel nodig die bijspringt. Met de cv-ketel verwarmt u ook het tapwater. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, daarvoor is een buitenunit nodig. Zo’n unit ziet er net zo uit als de buitenunit van een airco.

  • Een hybride warmtepomp biedt talloze voordelen. Ten eerste zorgt het voor een aanzienlijke energiebesparing, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien vermindert het systeem de CO2-uitstoot, waardoor u bijdraagt aan een groenere en duurzamere wereld. Daarnaast biedt een hybride warmtepomp flexibiliteit en betrouwbaarheid door de combinatie van elektriciteit en traditionele brandstof. U geniet van een comfortabel binnenklimaat en hebt de vrijheid om geleidelijk over te stappen naar volledig duurzame energiebronnen. Het is de perfecte balans tussen groen en comfort.

  • Een hybride warmtepomp biedt u de vrijheid om geleidelijk over te stappen naar duurzame energie, terwijl u tegelijkertijd profiteert van de betrouwbaarheid van traditionele brandstoffen. Met een volledig elektrische warmtepomp zet u een grote stap richting duurzaamheid, maar het kan zijn dat de woning nog niet helemaal klaar is voor zo'n overstap. Met een hybride warmtepomp geniet u van de voordelen van beide systemen en maakt u een soepele transitie naar een groenere toekomst!

  • Ieder huis vraagt om een unieke oplossing, maar om een idee te geven hoe een hybride opstelling eruit komt te zien hebben wij een situatie schets gemaakt. Kijk hiervoor op de website.

  • Dat heeft voornamelijk te maken met de isolatie van de meeste woningen. Niet elke woning is even goed geïsoleerd. Een volledig elektrische warmtepomp gebruikt een lage watertemperatuur, waardoor een niet goed geïsoleerde woning op koude dagen niet warm genoeg wordt. Deze huizen zouden veel elektriciteit moeten gebruiken voor de warmtepomp, wat weer niet interessant is voor de energierekening. Hybride warmtepompen zijn minder duur dan de 100% elektrische varianten.

  • Een warmtepomp is beter voor het milieu, omdat u minder gas verbruikt. Bovendien levert het ook een besparing op uw energierekening. Let op: dit is verschillend per woonsituatie en afhankelijk van de gasprijs m3 en elektra kWh.

  • Een hybride warmtepomp maakt slim gebruik van elektriciteit én een traditionele brandstof, zoals gas of stookolie. Hierdoor bent u niet afhankelijk van één enkele bron en kunt u optimaal profiteren van zowel duurzame energie als de betrouwbaarheid van traditionele verwarming. De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en gebruikt deze efficiënt om de woning te verwarmen. En als u extra warmte nodig hebt, springt de traditionele brandstofbron bij. Zo bespaart u energie en verkleint u uw ecologische voetafdruk.

  • Hoewel een hybride warmtepomp het gasverbruik aanzienlijk kan verminderen, vervangt het meestal niet volledig het gebruik van gas. Op koude dagen of bij een hoge warmtevraag kan de warmtepomp namelijk overschakelen naar de traditionele brandstofbron. Maar maak u geen zorgen. Deze naadloze overgang betekent dat u nog steeds kunt profiteren van een lagere energierekening en een kleinere ecologische impact. Een hybride warmtepomp is een slimme en geleidelijke stap richting een duurzamere toekomst.

  • De kosten van een hybride warmtepomp kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het vermogen en de installatievereisten. Maar maak u geen zorgen, we begrijpen dat investeren in duurzame verwarming een belangrijke beslissing is. Onze experts zullen samen met u kijken naar de beste opties binnen uw budget en kunnen u informeren over mogelijke subsidies en financiële regelingen. Zo maken we de overstap naar een hybride warmtepomp betaalbaar en zorgeloos. Bereken ook uw besparing met onze beschikbare online calculator.

Meer Algemene vragen Laden

Starten met besparen op uw gasrekening?

Wilt u duurzaam verwarmen zonder gas? Energieneutraal met 0 op de meter? Dan wordt het tijd om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Bespaar op de energiekosten en reduceer CO2 uitstoot.

Laat uw gegevens achter en ontvang meer informatie in uw mailbox.